5. novembra 2019 sa v Bratislave bude konať jednodňová konferencia, na ktorej budú diskutovať odborníci o prístupe k surovinám, podpore európskej výrobe batérií, posilňovaní výskumu a inovácií v EÚ v tomto odvetví a podpore výroby batérií s čo najmenšou environmentálnou stopou.

Slovensko nezostáva pri vývoji trhu batérií bokom a dochádza k zaujímavým spojenectvám a pohybom. Vznikol akcelerátor InoBat, ktorý v spolupráci so spoločnosťou Matador plánuje vybudovať prvú výrobnú linku pre batérie pre elektromobily už v roku 2020 na Slovensku.

Ako bude vyzerať trh po otvorení nových plánovaných 25 giga tovární v Európe a ako môže Slovensko do tohto trhu prispieť, bude ďalšou témou konferencie, v rámci ktorej vystúpi aj viceprezident Európskej Investičnej Banky, pán Vazil Hudák.

Konferencia Energy Manifest prinesie ďalšie užitočné informácie potrebné na analýzu súčasného a budúceho trhu batérií a ukladania energie, prehľad aktuálnych výskumných vývojových a výrobných trendov a umožní stretnutia s ľuďmi, ktorí formujú nový európsky trh batérií a ukladania energie.

Viac informácií vrátane registrácie nájdete tu: https://www.energymanifest.com/