Vo štvrtok, 27.2.2020, sa za účasti trénera z EIT RawMaterials, Hansa Westerhofa, uskutočnil workshop zameraný na rozvoj podnikateľských zručností a podnikateľského plánu s cieľom podpory v prestížnej súťaži európskeho formátu, EIT Jumpstarter.

EIT Jumpstarter 2020 bola skutočne zaujímavou udalosťou. Hans v úvode predstavil účastníkom  EIT RawMaterials. Následne pokračoval vstupom o startupoch, nápadoch na podnikanie a o tom, ako ich vylepšiť, ako by bolo možné realizovať business plán od myšlienok až po konečnú fázu, výrobky a služby umiestnené na trhu.

Počas workshopu mali účastníci príležitosť otestovať svoje nápady z rôznych hľadísk, najmä z pohľadu zákazníka. Hovorilo sa o tom, prečo ľudia kupujú výrobky, prečo ich potrebujú. Dozvedeli sa, že najlepším spôsobom, ako začať podnikať alebo spustiť, je nájsť riešenie niektorých už existujúcich problémov a pochopiť psychologickú stránku zákazníka.

Vďaka business analýze, ktorú Hans na workshope rozvinul, si účastníci uvedomili, že ich biznis nápad môže byť skutočný, ale musia postupovať systematicky, prispôsobovať plán požiadavkám a podmienkam a efektívne ho spravovať.

Na konci eventu si účastníci prešli asistovaným procesom vypĺňania žiadosti do programu EIT Jumpstarter, aby boli schopní akýkoľvek svoj nápad posunúť aj v budúcnosti.

Veríme, že niektoré business nápady pochádzajúce z tohto workshopu sa nakoniec skutočne uplatnia na trhu.

Podujatie sa podarilo zrealizovať vďaka organizácii EIT RawMaterials Regional Center Košice pri Fakulte BERG, TUKE a s podporou UVP Technicom.