Expertné fórum o trvalo udržateľných materiáloch pre budúcu mobilitu sa uskutoční 23. – 24. októbra 2018 v Darmstadte. Cieľom podujatia je sprostredkovať interakciu medzi hodnotovými reťazcami a vytváranie konzorcií, ktoré podporujú inováciu prostredníctvom konkrétnych projektov.

Deň 1. Podujatie je súčasťou iniciatívy European Battery Alliance. Prezentácie budú pozostávať zo surovín pre batérie, pokročilých materiálov a mobilov a udržateľných batérií. Počas prestávok budeme diskutovať o tom, ako môžeme spojiť svoje sily a rozvíjať konkrétne projektové nápady, najmä pokiaľ ide o aliancie krížového reťazca, demonštračné projekty na ťažbu a spracovanie surovín, pokročilé materiály a batérie pre mobily, ako aj environmentálnu značku a trvalo udržateľné získavanie zdrojov.

Deň 2. Magnety a E-disky: Pozrieme sa na hodnotový reťazec a elektrické pohony. K dispozícii budú kľúčové slová o zdrojoch vzácnych zemín, vysoko výkonných permanentných magnetoch ako aj o E-diskoch a magnetickom ochladzovaní. Za tým nasledujú vyhradené prestávkové stretnutia.

Registrujte sa na túto udalosť do 30. septembra.

Viac informácií nájdete na stránke udalosti alebo kontaktu:

Dr Julien Frey, manažér rozvoja podnikania, inovačný Hub EIT RawMaterials CLC Central, tel: +33 649 53 77 74
Dr Roland Gauss, Senior Advisor Substitution and Recycling, EIT RawMaterials, tel: +49 162 431 73 84