„ENERGETICKÁ KRÍZA JE PREDO DVERMI, NO SITUÁCIA MÁ RIEŠENIA! O VODÍKU A ELEKTROMOBILITE, ALE AJ O VESMÍRNYCH TECHNOLÓGIÁCH A MODERNOM ZDRAVOTNÍCTVE, BUDÚ HOVORIŤ DOMÁCI A ZAHRANIČNÍ EXPERTI V KOŠICIACH NA KONFERENCII A VEĽTRHU SLOVAKIATECH FORUM – EXPO 2022.“

V dňoch 20. – 21. septembra 2022 sa v košickom Kulturparku otvoria brány už 4. ročníka najväčšej inovačnej a technologickej konferencie a veľtrhu u nás SLOVAKIATECH FORUM – EXPO 2022. Predstavitelia vedy, výskumu, univerzít, firiem a štátu pod jednou strechou predstavia to najlepšie, čo v oblasti nových technológií a inovácií na Slovensku máme.

Sloganom tohtoročného SlovakiaTechu je „Technology supporting humanity.“ Počas 2 dní sa na 3 pódiách vystrieda viac ako stovka domácich a zahraničných spíkrov z prostredia technologických
firiem, startupov a investorov.

Hlavnými témami konferencie SlovakiaTech Forum – Expo 2022 budú:
• SUSTAINABILITY DecarbonisationTech
• CONNECTIVITY AerospaceTech
• LONGEVITY HealthTech

SlovakiaTech 2022 sa zameria na bezuhlíkové technológie, jadrovú energetiku, využitie vodíka, elektromobilitu a veľkokapacitné úložiská energií. Prinesie novinky z oblasti vesmírnych technológií, vesmírnej dopravy, turizmu či ťažby nerastných surovín, ako aj komunikácie a riadenia družíc či problematiky vesmírneho odpadu.

V utorok 20. septembra 2022 Rada slovenských exportérov v rámci panelu SUSTAINABILITY DecarbonisationTech in Energy predstaví Transformáciu energetiky a inovácie vo svetle aktuálnych udalostí na Ukrajine. JAVYS (Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s.) uvedie Malé modulárne reaktory: Budúcnosť jadrovej energetiky. Globsec v bloku venovanom udržateľnosti priblíži Mestské bezuhlíkové technológie. V ďalšom bloku DecarbonisationTech in Mobility SARIO (Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu) predstaví Príbehy úspešných investícií na východnom Slovensku, SlovakiaTech zas vysvetlí, Ako reformovať inovačný ekosystém.

V stredu 21. septembra 2022 v paneli CONNECTIVITY AerospeceTech Slovak Space Office uvedie prednášku Space Jobs – Vesmírny sektor a jeho príležitosti a SARIO priblíži Budúcnosť leteckého priemyslu na Slovensku. V samostatnom paneli LONGEVITY HealthTech spoločnosť AGEL odprezentuje Budúcnosť slovenských nemocníc.

SlovakiaTech ponúkne priestor aj domácej startupovej scéne na samostatnom pódiu DEEP TALK STAGE Slovak Startup World. SLOVCA (Slovenská asociácia private equity a rozvojového kapitálu) uvedie hneď dve témy: Bankové financovanie vs. Private debt a Zákutia investovania do technologických startupov. „Tento ročník SlovakiaTechu venujeme bezuhlíkovým technológiám, vodíku, obnoviteľným zdrojom energie a udržateľnosti. Svet musí rýchlejšie reagovať na zmeny klímy aj obmedzenú dostupnosť fosílnych zdrojov energie.

K sprievodným podujatiam SlovakiaTech 2022 bude patriť aj výstavná časť – EXPO: Expozícia TUKE Technickej univerzity v Košiciach; Expozícia UPJŠ Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach; Expozícia STU Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Expozícia UNIZA Žilinskej univerzity v Žiline, Expozícia SPU Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ako aj WORKSHOPY a iné sprievodné aktivity. Návštevníci SlovakiaTechu môžu naživo uvidieť prvý slovenský vodíkový športový automobil Matador MH2, slovenský vírnik NISUS od spoločnosti Jokertrike, iBross – model mobilnej veže riadenia letovej prevádzky, alebo ochutnať kávu od robotického baristu.

Termín: 20. a 21. septembra 2022
Miesto: Kulturpark, Kukučínova 2, 040 01 Košice
Otvorenie podujatia: 9.00 hod.
Program SlovakiaTech 2022 nájdete na www.slovakiatech.sk/program
Vstup na konferenciu je bezplatný!
Podmienkou je online registrácia cez stránku www.slovakiatech.sk/registracia

Na stiahnutie: SlovakiaTech 2022_Tlacova sprava