Letná  škola TIMREX

29. mája – 2. júna 2023, Bosna a Hercegovina

  • Cieľom školy je predstaviť inovatívne metódy prieskumu nerastov a techniky so špeciálnym zameraním na kovové minerálne komodity.
  • Program je určený pre magisterských študentov vedy o Zemi, predovšetkým z regiónu východnej-južnej-východnej Európy (ESEE).
  • Vítaní sú aj študenti magisterského štúdia v odbore banské inžinierstvo.
  • Bosna a Hercegovina (B&H) je v súčasnosti v centre záujmu európskych nerastných surovín prieskumu vďaka svojmu kritickému surovinovému potenciálu s viac ako 120 kritickými surovinami ložiská a výskyty známe v B&H.
  • Počas letnej terénnej školy budú mať študenti možnosť navštíviť tri rôzne a významné nerastné oblasti v Bosne a Hercegovine. Prvým navštíveným regiónom je oblasť železnej rudy Ljubija s tromi povrchovými šachtami: Omarska, Adamuša a Ciganuša. Druhou oblasťou je bauxitová oblasť Jajce a treťou oblasťou polymetalickou dobývacieho priestoru mesta Vareš. 

Projekt TIMREX podporuje účasť študentov štipendiom až do výšky 400 € pokryje cestovné náklady a diéty počas terénneho programu letnej školy. Príchod do a zo Záhrebu nie je pokrytá projektom.

Program letnej školy ♥

Registračný formulár: https://forms.gle/bhKXYP6yrgfL9WWRA

Po úspešnom absolvovaní letnej školy získa študent certifikát!

Uzávierka prihlášok: 2. mája 2023!