Pripojte sa na webinár zameraný na výučbu nerastných surovín pomocou jednej z najpopulárnejších hier na svete – Minecraft!

Minecraf je hra, v ktorej je cieľom prežiť vo svete zloženom z kociek. Táto hra má v súčasnosti viac ako 100 miliónov aktívnych hráčov. Ak chcete stavať budovy alebo nástroje, ktoré vám pomôžu prežiť, musíte ťažiť suroviny, akými sú drevo, kameň a kovy. Veľká časť hry je o hľadaní minerálov a kovov, akými je železo, zlato a diamanty. V mnohých ohľadoch ide o geológiu – štúdium Zeme. Geológia je však v pôvodnej hre veľmi zjednodušená.

BetterGeo je modifikácia Minecraftu vytvorená spoločnosťou Geological Survey of Sweden. Spoločnosť BetterGeo pridáva do Minecraftu reálnu geológiu, napríklad pridaním nových hornín, minerálov a kovov, ako aj skutočné spôsoby ich vyhľadávania. 

Cieľom projektu BetterGeoEdu financovaného EIT je rozvíjať učiteľský materiál pre základnú školu pomocou Minecraft a BetterGeo na šírenie poznatkov o surovinách, obehovom hospodárstve a udržateľnosti. Webinár predstaví nástroje z prvej ruky a prediskutuje budúce možnosti výučby pomocou počítačových hier.

Webinár sa uskutoční 28.4.2020 o 15:00

Na webinár sa môžete zaregistrovať  TU